lördag 13 september 2008

Patrik 1,5

Var på premiären av Partik 1.5 igår. Den var faktiskt väldigt bra! En "vanlig relationsfilm" fast med ett homosexuellt par. Sådana filmer finns det inte många av. Jag har faktiskt gått och funderat på det. Varför finns det inga filmer om homosexuella där de kan vara som vanliga människor med vardagsproblem? Inte den där färgglada bögen som pratar fjolligt. Eller de homosexuella brudarna som alltid är sexobjektifierade. Dom måste väl också kunna få relatera till något, de kanske inte tycker det är skitkul att alltid se romantiska filmer med heteropar. Tror vi har två bra svenska filmer om homosexuell kärlek, och det är Patrik 1,5 och Fucking Åmål. Har vi någon mer?

Såg en bra engelsk film, Imagine me and you, för ett tag sedan som också är en kanonbra film om homosexuell kärlek. Det var en såndär typisk komedi/romantik feel-good film. Filmen handlar om ett lyckligt par, Rachel och Heck som precis gift sig. Men när Rachel träffar en kvinna upptäcker hon att det inte bara är vanliga vänskapskänslor hon känner för henne. Det blir svårt att ignorera känslorna för kvinnan och leva ett "normalt" liv med sin man.
Den filmen rekomenderar jag verkligen! Det är en sån
där film man blir alldeles varm inuti av.

Ikväll ska vi troligen äta middag på båten Patricia. Emelie och deras gäng skulle dit och käka för halva priset och vi kunde tydligen också göra det! Det blir nog trevligt. Var as länge sen jag var på resturang! Nomnomnom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag vill också se Patrik 1,5.. Den verkar bra, i af från din sida!
Det är sant, varför finns det inte så många homosexuella romantiska filmer, samt reklamer? Det enda man ser är heterosexuella par och sånt.. Det är lite trist! Det borde bli mer jämlikt.

Anonym sa...

Åh, jag vill också se den :D: Den verkar bra men den har inte börjat gå här ännu :(: