tisdag 17 mars 2009

"Du och jag tittar nog i olika speglar för jag kan inte se vad du menar
Annars måste dina speglar va skeva för smala ting verkar bli breda
Men jag vet, det är inte konstigt att man tvekar
Ingen kan fly när idealen bara ekar
Kraven finns där vart man än vänder
Att du inte duger är signalerna dom sänder
Modetidningarna bara sprider trender
Som inte passar människan så folk mår sämre
Ändå undrar alla vad det är som händer när vissa väljer svälten"

Kapten röd har två låtar som jag gillar väldigt mycket. Detta utdraget är från låten Trasig. Jag tycker rent generellt att det är fel med plastikoperationer. Mår man riktigt dåligt över något så mja, kanske, men helst inte. Jag har argumenterat emot folk vad gäller bröstförstoringar och har då mest fått höra "Ja men, du har ju redan stora bröst". Lite som att jag inte har något att säga till om i den frågan. Jag kan ärligt säga att jag inte hade haft något emot att ha mindre bröst då de ofta är i vägen och jobbiga när man tränar. Dessutom tycker jag kläder sitter bättre på folk med mindre bröst. Men det är inte så att jag inte gillar mina bröst, de är helt okej. Det är mina bröst helt enkelt.

Jag tycker att det är fel att mixtra för mycket med kroppen, och det är verkligen hemskt när unga har funderingar över det. Som dokumentären där sextonåringar vill plastikoperera sig, jag tror det var en som ville fixa magen och en som ville ha större bröst. Det är ju sjukt!? Träna lite då istället, ät sunt! Och när man är 16 har brösten inte växt klart på långa vägar för den delen heller. Kom över ett roligt citat av Nemo Hedén i en tidning.
"I dag läggs det ner mer pengar på silikonbröst och viagra än alzheimer-forskning, så om 30 år sitter vi där med jättepattar och ståkuk men ingen minns varför"
Jag tror verkligen att det måste göras drastiska förändringar med våra skönhetsideal. Det funkar ju inte! Det viktigaste är väl att vi är friska och mår bra? Nej fyfan jag blir bara irriterad. Nu avslutar vi med ett till utdrag ur Ta inga order av Kapten röd och en fin bild på hur vi kommer se ut.

"Håll ut systra mi, du kan se igenom deras mask och deras leende av plast
Deras, Botox hysteri, men är det till en lycka eller last när ditt smajl sitter fast?
För varje dag som passerar, bevittnar man hur någon ung själ havererar
På grund av något sjukt ideal dom planterat, du är ingen vara man kan reklamera.
Men du vet när dom vill lära dig bli smal utan att banta
Med så mycket plast i kroppen att dom går att panta
Men det är inte dig dom vill ha det är dina slantar, så dom är inga vänner och dom är inga bekanta"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha citatet "Ingen minns varför" ägde. Håller verkligen med dig. det där med bröst liksom. Det är ju bara bröst! Varför har folk så svårt att bara vara med sina kroppar.... hm... tusen anledningar visst. men oj nu ska jag äta! adios vi ses imorgon :D

Abacuz sa...

Jag håller helt med :P
Man ska inte börja jiddra med kroppen förns man växt klart.
Vissa gör ju det i olika ålder!

Man ska göra det av medicinska skäl. Inte för att man vill se ut som brudarna på slitz omslaget.
Sånt är bara tragiskt.

Det bekräftar ju bara hur ytliga DOM är. Om dom inte tror att man kan bli omtyckt eller älskad för dom dom är, utan behöver modifiera sig själva så pass mycket.